Elsa är Internationell Champion

Helgen har tillbringats i Ströby, Danmark där Darak (Dansk Race Katteklubb) hade utställning. Elsa behövde sitt sista cert i klass 7 för att bli internationell Champion, detta togs redan på lördagen. Då hade vi den franska domaren Stephane Henry. Elsa var också upp för nominering men förlorade med knapp marginal mot den som sedan blev best of best in show.

På söndagen var det sedan dags för ny klass, klass 5 och första certet till att bli Grand internationell Champion. Domaren för dagen var finske Veikko Sarela. Även detta certet togs utan problem och hon var upp för nomineringen men förlorade helt rättvist mot en jättefin brun birma i full päls.

Vi fick också vara med och fira Elsas gammalfaster Tizzla (MacAnnie’s Tizzla) som blev Supreme Premier. Tizzla är en kopia av sin pappa Milou (Noppeligan’s Kavat).

Utställningen i Ströby var mycket trevlig och välarrangerad. Där var trevligt folk och vi fick även nya bekantskaper, varav en med en dansk uppfödare som kan bli intressant framöver.

Nu kan jag fortsätta ställa ut Elsa under vinterperioden när hon är i päls. Det ska bli roligt eftersom hon har varit stoppad i ett och ett halvt år. Det kommer dock att dröja ett tag för nu väntar andra spännande saker hos SE*Snowglobe’s…