Kattutställning i Kalmar 2-3 juli

img_5772.jpg

I helgen som gick var det dags för Calmare Kattklubbs årliga internationella kattutställning. Jag hade anmält både Lily och Elsa, men bestämde mig för att Lily fick stanna hemma och vila. Utan förväntningar överhuvudtaget med Elsa så blev det en riktigt spännande helg! Min uppfödarvän Linda (Is och Eld´s) och några andra uppfödare som jag också känner deltog också i utställningen.

På lördagen hade vi den italienska domaren Roberto Lubrano och han var väldigt förtjust i Elsa. Hon fick ett underbart omdöme med hjärta och han spådde att hon har en lovande framtid. Hon fick EX1 och blev även uttagen som hans bästa kattunge för dagen och blev därmed nominerad till panelen! Väl i panelen så mötte hon en större ragdoll och förlorade på en långdragen utslagsröst. Jag är ändå extremt nöjd och stolt över henne som inte ens var fyllda fem månader!

På söndagen hade vi återigen Micheal Edström och Elsa fick en nästan identisk bedömning som senast i Hässleholm. Hon fick sitt EX1 och var uppe för nominering men kom där trea efter återigen äldre katter, en ragdoll och en perser.

Jag är verkligen jättenöjd med den utställningshelgen. Det kändes lite extra roligt att Elsa gjorde bra ifrån sig just i Kalmar, där Skessan´s hade så fina framgångar förra året med pappa Elvis och gammalmorfar Milou som båda blev Best in Show båda dagarna. Precis som förra året var utställningen väldigt trevlig och välorganiserad, vi hoppas på återseende i Kalmar 2017.