Kattungar

Mother of Dragons -kullen

Den 3 mars 2019 kom Elsas andra kull, en helt komplikationsfri förlossning även den här gången. Pappa till denna kullen är brunmaskade GIC S*Varicellas Golden Zika.

Den här gången blev det två hanar och en hona. Eftersom Elsa heter Daenerys så blev det fortsatt Game of Thrones-namntema och kattungarna har denna gången döpts efter Daenerys drakar, Drogon, Viserion och Rhaegal. Alla kattungarna är blåmaskade som mamma.

Viserion ”Visse” bor numera i Göteborg med Petter och Alexandra. Drogon har flyttat till Södertälje till Therese och Olof. Rhaegal stannar kvar hos oss som tilltänkt avelshona i katteriet. Hon är Amelias katt enligt Amelia.

Game of Thrones Girls – kullen

Så kom de äntligen! Den 23 februari 2018 föddes den första kullen mellan Elsa och Jax. Förlossningen gick bra utan komplikationer.

Kullen består av tre flickor. Bruntabbytjejen SE*Snowglobe’s Cersei Lannister som har varit störst och mest framåt från början, chokladtabbytjejen SE*Snowglobe’s Khaleesi som är söt som en docka och så en något mörkare bruntabbytjej, SE*Snowglobe’s Sansa Stark, som är så lik sin pappa.

Cersei bor i Schweiz med sin birmasambo Aragon från S*Respons och familjen Adolfsson. Khaleesi, numera Bailey, bor i Skåne hos Melissa, Sandi och ”storebror” Elton. Sansa är kvar i Linköping hos Pernilla och Christoffer, de har även hennes farbror (Jax kullbror) Winston.

Grey´s Anatomy – kullen

Den 3 december 2017 föddes Grey´s Anatomy – kullen efter vår Lily och Anettes fina chokladtabby Solar Eclipse Sunny Queen*ES som är en spanskimport. Vi fick helt enkelt ta en annan hane eftersom Jax inte var fertil när det var dags för Lily att paras. Förlossningen gick smidigt och bra och kattungarna var även den här gången stora.

I kullen finns det en lilamaskad hona som har fått namnet SE*Snowglobe´s Meredith Grey och en chokladmaskad hona som heter SE*Snowglobe´s Cristina Yang samt en lilamaskad hane som heter SE*Snowglobe´s McDreamy.

Meredith har nu flyttat till Norge där hon bor hos N*Bremeraunets uppfödning och kallas Grace. Crissy är en älskad sällskapskatt hos Marie, Jens och Anton, hon heter numera Zelda. McDreamy bor hos Ellinor, Anton och hundkompisen Nelson, hans nya namn är Pixel.

Vikings-kullen

Den 12 november föddes Vikings – kullen, efter mycket väntande sent på kvällen på dag 67. 2 stora gossar på 110 gram blev det.
Den här gången var Lily en mycket coolare och lugnare omföderska, som snabbt förstod vad som hände och hur hon skulle göra. Storasyster Elsa fick träffa sina småbröder redan dagen därpå och vilken duktig storasyster hon har varit under hela tiden.

Småkillarna fick namnen Ragnar Lothbrok och Floki efter ännu en favorit bland tv-serier, nämligen Vikings.
Ragnar Lothbrok är lilamaskad, SBI c. Floki är chokladtabbymaskad, SBI b21.
Vid 7,5 veckor har båda redan passerat 1 kg och de är oerhört härliga i temperamentet.

Pappa till kullen är även denna gång IC S*Skessan´s Sheridan, Elvis.

Floki kallas numera Truls i sitt nya hem. Vid 7 månaders ålder är han en stor kille på 4 kg och har det underbart med sin birmabror Loke. Truls är oerhört lik sin farmor Khesani, nästan en manlig kopia. Han är numera kastrat.
Ragnar, som har behållit sitt namn, bor i sällskap med matte och två huskatter. Han kommer att ställas ut då och då samt är under utvärdering för eventuell avel.

Det är oerhört roligt att få ha dessa fantastiska grabbar geografiskt nära och kunna följa deras utveckling.


GameofThroneskullen


Att Elvis (CH S*Skessans Sheridan) skulle bli pappa till Lilys första kull var min förhoppning redan ett år innan kattungarna föddes. Då var ju Elvis och Lily bara kattungar ännu, men det känns så roligt att få ha följt hans uppväxt och att han dessutom kompletterade Lily gjorde honom till det tveklösa valet av hane. De hann även träffa och nosa på varandra på utställningar ett par gånger innan det var dags.
Resultatet föddes på dag 65 den 4 februari 2016. Det blev oväntat nog hela fyra starka och välmående kattungar, tre hanar och en hona.
Då vi kommer att ha tv-serier, filmer och böcker till grund för kullnamnen så föll namnvalet omgående på favoritserien Game of Thrones.

Daenerys Targaryen – SBIa (blåmaskad) hona – stannar i katteriet


Jon Snow – SBIn (brunmaskad) hane – kallas numera Dexter i sitt nya hem där han får allas uppmärksamhet. Dexter är kastrat och har ställts ut för bedömning i Billingebygds Kattklubbs utställning i Kvänum i oktober 2016 där han blev EX1 och fick en jättefin bedömning.


Tyrion Lannister – SBI b21 – (chokladtabby) – tilltalas Sixten och har två nya vuxna birmasyskon att leka med. Sixten är nu en stor kastratkille med fantastiskt temperament och massor av päls.


Brandon Stark – SBI n21 (bruntabby) – heter nu Solo och bor med sin bruntabbyfru Sally. De har just fått sin första kull tillsammans. Solo är fertil.

Stora pälsbollar vid första födelsedagen