Jax

Efter mycket funderande och planerande så har vi bestämt oss för att skaffa en egen hane. En älskad familjemedlem i allra första hand!

När SE*Liljelundens den 3/11 fick en kull med fem grabbar så var jag genast intresserad då kattungarna hade en mycket fin stamtavla. Jag ville absolut ha en tabby med rätt temperament och helst med blodgrupp A/a. Efter noggrant övervägande och flera besök hos Sara i Skövde så föll valet på chokladtabbyn Filippo som har allt man kan önska när det gäller fantastiskt temperament och personlighet. Utställningsmarkeringar fick bära eller brista och tyvärr brast det så han kommer inte att ställas ut.  Dock har han ställts ut som avelshane och blev Best in show på Göteborgs Raskattklubbs utställning i Mölndal i augusti-18.

Hos oss har snackisen Filippo fått namnet Jaxon ”Jax” efter huvudkaraktären i tv-serien Sons of Anarchy. Jax förgyller livet för hela familjen och passar bra in i kattgruppen. Mat är hans stora intresse.

SE*Liljelundens Filippo

Född: 2016-11-03
Färg: SBI b21, chokladtabby

Far: S*Morrowdim Lossë-Lómë Merendë, SBI n21
Mor: CH S*Kilenskogens Enya, SBI n
(Jax stamtavla i Sverak Findus)

Blodgrupp: A/a (ej bärare av blodgrupp B)
Hjärtscannad u.a : 2018-09-14 av leg. vet Lennart Nilsfors
Njurscannad u.a: 2019-10-14 av leg. vet Lennart Nilsfors
Testad neg för FiV och FelV 2017-06-05

Kullar: Jax är pappa till Game of Thrones Girls – kullen hos mig samt kullar hos våra uppfödarvänner SE*Pinkalicious, S*Skessans, S*Tallebo’s och SE*Mjaussons. Totalt är han pappa till 17 finfina barn!

Jax blev chippad 2018-03-22 och kastrat på riktigt 2019-03-25.

Han har även hunnit bli farfar till flera kullar!

Jax övergick i ägo i april 2020 till fodervärdsfamiljen Eveborn där han är en mycket älskad familjemedlem och vi får hälsa på honom ofta.

Tack Sara Päärjärvi för att jag fick köpa denna fantastiska kille från dig!

Jax föräldrar Lomë och Enya.

Alla bröderna tillsammans, här 12 veckor gamla: Jax, Winston, Felicio, Crush och Fausto.

Jax blev 3:a som avelshane i kategori 1 på Sverak:s Årets Katt – lista 2018.